Concerten

Jaarlijks worden in de maanden juli en augustus verschillende concerten gegeven op het carillon van de H. Brigidakerk.

Deze zomer spelen voor u:

10 juli Paul Maassen (Breda)

24 juli Hans van Heemst (Goedereede)

7 augustus Frans Haagen (Almelo, Doesburg, Kampen, Zutphen)

21 augustus Tommy van Doorn (Boxtel, Geldrop, Schijndel en Son)

Paul Maassen (*1981) is stadsbeiaardier van Breda en speelt als zodanig op de beiaarden van de Grote Toren van Breda en het Heuvelcarillon. Hij trad in 2012 in de voetsporen van zijn vader Jacques Maassen, en is daarmee reeds de 4e generatie Maassen sinds 1923 op de beiaard van de Grote Kerk Breda. Opgeleid als jazzpianist aan Codarts Rotterdam, studeerde hij vervolgens gedurende zijn Master-opleiding aan het Utrechts conservatorium tevens beiaard. Paul zoekt met zijn specifieke insteek als jazzmusicus regelmatig naar nieuwe wegen binnen de beiaardmuziek, en concerteert daarmee in  binnen- en buitenland. Naast beiaardier is Paul onder meer muzikaal leider van diverse musicals, zoals “Hello Dolly”, ”the Color Purple” en “Sweeney Todd”. Als jazzpianist speelt hij onder meer in het collectief Jazz Archipel.

Frans Haagen (*1960) studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar cum laude het diploma Uitvoerend Musicus. Hij is momenteel werkzaam als stadsbeiaardier van Kampen, Almelo, Zutphen en Doesburg. Tevens is hij werkzaam als hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, onderdeel van de HKU University of the Arts Utrecht. Als jurylid maakt hij regelmatig deel uit van internationale jury’s bij examens en orgel- en beiaardconcoursen. Als concerterend beiaardier is hij veelvuldig te beluisteren. Naast concerten in Nederland speelde hij de afgelopen jaren ook regelmatig op diverse festivals wereldwijd. Zo speelde hij o.m. in Duitsland, Polen, Noorwegen, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Amerika en Zuid-Korea.

Hans van Heemst (*1978) begon zijn muzikale carrière als amateurorganist, grotendeels onder leiding van organist Paul Kieviet te Middelharnis/ Sommelsdijk (tot 2017). Op verschillende concoursen won hij prijzen, zoals in Oude-Tonge, Maassluis en Groningen. Hij is kerkorganist van de Hervormde gemeentes van Oude Tonge, Dirksland en Stellendam. Daarnaast was hij een tiental jaren begeleider van Chr. Gemengd koor Jeduthun te Middelharnis en houdt hij ook zelf van zingen. Zo zong hij o.a. bij ROV Sonante Vocale te Amersfoort en Fiori Musicali te Middelharnis. In juni 2021 heeft Hans zijn Bachelorstudie Beiaard aan de beiaardschool te Amersfoort en het Utrechts Conservatorium (HKU) afgerond. Zijn vakdocenten daar waren Frans Haagen, Rien Donkersloot en Christiaan Winter. In het nieuwe seizoen wil hij zijn Masterstudie daar beginnen. Per 1 april 2021 is hij aangesteld als stadsbeiaardier van Goedereede, naast Jan Bezuijen.

Tommy van Doorn (*1990) is beiaardier van Boxtel, Geldrop, Schijndel en Son, en is tevens organist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel (1842). Hij begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waarvoor hij in 2014 cum laude afstudeerde. Ook verdiepte hij zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. In 2021 behaalde hij zijn Masterdiploma Beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort (bij Frans Haagen) en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus werkt hij als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond en heeft hij een kleine privélespraktijk. Hij is artistiek adviseur van de Stichting Smitsorgel & Beiaard Schijndel, de Stichting Kerkconcerten Boxtel en de Brabantse Orgelfederatie. Zie ook www.tommyvandoorn.com