De Beiaardier

tvd13aTommy van Doorn (1990) is beiaardier en organist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Hij begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen en nam vanaf zijn zeventiende orgellessen bij Jan Verhoeven. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij vanaf 2009 hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij verdiepte zich tevens in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. In juni 2014 studeerde hij cum laude af. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort volgt hij de masterstudie beiaard bij Frans Haagen. Daarnaast volgt hij aan de Universiteit Utrecht de masterstudie musicologie.
In 2018 behaalde hij de tweede prijs op het internationale beiaardconcours in Zwolle en Kampen. Op orgel begeleidde hij onder meer uitvoeringen van de Requiems van Fauré en Duruflé. Naast werkzaamheden als uitvoerend musicus werkt hij als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond en heeft hij een kleine privélespraktijk.
Hij is voorzitter van de Stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk in Schijndel en betrokken als artistiek adviseur bij de Stichting Kerkconcerten Boxtel en de Brabantse Orgelfederatie.
Zie ook www.tommyvandoorn.com